3. Sınıf Ülkemize Hizmet Etmiş Kişiler Konu Anlatımı

İlkokul 3. sınıf, Hayat Bilgisi dersi, 5. Ünite Ülkemizde Hayat Ünitesi, Ülkemize Hizmet Etmiş, Katkıda Bulunmuş Kişiler konu anlatımını bu sayfada bulabilir ve pdf olarak indirebilirsiniz.

ÜLKEMİZE HİZMET ETMİŞ KİŞİLER

BU KONUDA NELER ÖĞRENECEĞİZ?
→ Ülkemize katkıda bulunan insanlar kimlerdir?
→ Ülkemize katkıda bulunan insanların ortak özellikleri nelerdir?
→ Ülkemize katkıda bulunan insanların hayatını öğrenmek neden önemlidir?

Yaptığı çalışmalarla topluma öncü olmuş insanlar vardır. Mehmet Akif Ersoy, Nene Hatun, Vecihi Hürkuş, Zihni Derin… Bu insanların ilgilendikleri alanlar ve başarıları çok farklı olsa da ülkemiz için çok çalışmış olmaları hepsinin ortak özelliğidir.

Yaptığı çalışmalarla ülkemize hizmet etmiş bu kişilerin hayatlarını araştırıp, yaptığı çalışmaları incelemek, karşılaştıkları güçlükleri nasıl aştıklarını öğrenmek bize çok fayda sağlar. Çünkü bu insanların hayatları hepimiz için örneklerle doludur.

Ülkemize Katkıda Bulunan Kişiler

Ülkemize Hizmet Edenler

Nene Hatun: Rusların Erzurum’ u işgaline karşı halk direnişinin simgesi hâline gelmiş Türk kadın kahramandır.

Mehmet Âkif Ersoy: Ulusal marşımız olan İstiklâl Marşı’nın şairidir. Mesleği veterinerlik olan Mehmet Akif, edebiyat ve şiirle de ilgilenmiştir. “Safahat” adında bir şiir kitabı vardır.

Engin Arık: Ülkemizin yetiştirdiği en önemli fizik profesörlerinden biridir. Bor ve toryum madenleriyle ilgili çalışmalar yapmıştır.

Zihni Derin: İlk Tarım Genel Müdürümüzdür. Yaptığı çalışmalarla Rize’de çay yetiştiriciliğini sağlamıştır. Günümüzde de birçok insan geçimini çay tarımından elde etmektedir.

Jale İnan: Türkiye’nin ilk kadın arkeoloğudur. Ülkemizdeki birçok antik şehrin kazı çalışmalarına katılmıştır.

Mehmet Ali Kağıtçı: Fransa’da Kâğıt Mühendisliği Okulundan birincilikle mezun olmuştur. Ülkemizde ilk kâğıt fabrikasını İzmit’te o açmıştır.

Ülkemize Hizmet Edenler 2

Nuri Demirağ: Ülkemizin yetiştirdiği başarılı iş adamlarından biridir. Nuri Demirağ, Sivas-Erzurum demir yolu hattını yapmış, İstanbul Yeşilköy’de ilk büyük havaalanını inşa etmiş, ilk uçak fabrikası ve pilot okulunu kurmuştur.

Sabiha Gökçen: Türkiye’nin ilk kadın pilotlarından biri olmakla beraber, dünyanın da ilk kadın savaş uçağı pilotudur. Mustafa Kemal Atatürk’ün sekiz manevî evladından birisidir.

Naim Süleymanoğlu: Olimpiyat şampiyonu Millî haltercimizdir. Halter tarihinin en genç dünya rekortmeni unvanını almıştır. 8 kez dünya şampiyonu olan sporcumuz, 46 kez dünya rekoru kırmıştır. Ülkemize güreş dışında ilk altın madalya kazandıran sporcudur.

Vecihi Hürkuş: Türk pilot, mühendis ve müteşebbis. Türk havacılık tarihinin en önemli isimlerinden biridir, Türkiye’nin ilk uçak tasarımcısı ve üreticisidir, Türkiye’nin ilk yerli uçağını üretmiştir.

Aziz Sancar: Türk akademisyen, biyokimyager, moleküler biyolog ve bilim insanı. Hücrelerin hasar gören DNA’ları nasıl onardığını ve genetik bilgisini koruduğunu haritalandıran araştırmaları sayesinde 2015 Nobel Kimya Ödülü’nü kazanmıştır.

Yaptıkları çalışmalarla ülkemizin gelişmesine katkıda bulunan ve ülkemize hizmet eden bu insanları sevgi, saygı ve minnetle anıyoruz…

3. sınıf Ülkemize Hizmet Etmiş Kişiler konusunu pekiştirelim.

3. Sınıf Ülkemize Hizmet Etmiş Kişiler Kazanımları

HB.3.5.9. Yaptığı çalışmalarla ülkemize katkıda bulunmuş kişileri araştırır.
Engin Arık, Jale İnan, Mehmet Âkif Ersoy, Mehmet Ali Kâğıtçı, Naim Süleymanoğlu, Nene Hatun, Nuri Demirağ, Vecihi Hürkuş, Zihni Derin gibi bireylerin kişisel özelliklerinin başarılı olmalarına etkisi üzerinde durulur.

3. Sınıf Ülkemize Hizmet Etmiş Kişiler Etkinlikleri
Önceki Konu AnlatımıSonraki Konu Anlatımı
Atatürk’ün Kişisel Özellikleri Bitki ve Hayvanların Önemi

Yorum yapın